Либералните лидери се срещнаха днес в Брюксел, преди редовното заседание на

...
Либералните лидери се срещнаха днес в Брюксел, преди редовното заседание на
Коментари Харесай

Илхан Кючюк пред либералните лидери: През есента България трябва да е в Шенген

Либералните водачи се срещнаха през днешния ден в Брюксел, преди постоянното съвещание на Европейския съвет. Във фокуса на диалозите бяха финансовата и военна помощ за Украйна, укрепването на европейската сигурност и защита и оправянето с миграцията. Лидерът на АЛДЕ Илхан Кючюк бе измежду основните водачи на срещата в Брюксел.

" Днес ние се сплотяваме под споделения си ангажимент към либерализма и укрепването на европейската народна власт. Пандемията и последвалата експанзия на Русия в Украйна, демонстрираха, че търсенето на по-голяма демократична легитимност при вземането на решения в Европейски Съюз е по-важно от всеки път. От жизненоважно значение е да продължим да укрепваме отбранителните качества на Европейски Съюз и да пазиме нашите ползи, защитавайки европейските жители. Значението на съдействието сред Европейски Съюз и НАТО би трябвало да остане на дневен ред, изключително в подготовката за идната среща на върха на НАТО във Вилнюс. “, съобщи Кючюк.

Лидерът на европейските либерали акцентира, че единният пазар и дълготрайната конкурентоспособност и продуктивност, са основни за значимостта на основаването на устойчива и насочена към бъдещето стопанска система. Пред демократичните водачи Кючюк сложи въпроса за участието на България в Шенген и бе безапелационен, че през есента страната ни би трябвало е част от Шенгенското пространство.

Кючюк сложи акцент върху значимостта на идните избори за Европейски парламент следващата година и ролята на либералите в оформянето на цялостния облик на Европа. В един от форматите на лидерската среща участва и евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, която е и зам.-председател на групата " Обнови Европа “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР